loader image

Rreth nesh

COVID-19

Për shkak të situatës së papërshtatshme
shkaktuar nga Covid-19 Tirana Triathlon
do të shtyhet në një datë të pacaktuar
Faleminderit për mirëkuptimin

Edicioni i pestë i Tirana Triathlon

Tirana Triathlon pas suksesit në katër edicionet e para, rikthehet më datë 11 Qershor 2023, në Farkë. Triathlon është një sport, që bashkon tre disiplinat sportive më të njohura dhe të praktikuara në një garë të vetme: not, çiklizëm dhe vrap.  

Kjo garë argëtuese por në të njëjtën kohë edhe sfiduese, organizohet për të katërtin vit rradhazi në qytetin e Tiranës. Itinerari në harmoni me natyrën fantastike të liqenit të Farkës, do të përshkrojë distancat prej 750 m not, 20 km, biçikletë dhe 5 km vrap, të zhvilluara njëra pas tjetrës nga i njëjti garues.  

Projekti “Tirana Triathlon” ka për qëllim të promovojë disiplina të ndryshme sportive, aktivitete fizike, masivizimin e eventeve outdoor, si dhe promovimin e atraksioneve turistike.  

Kjo garë jo vetëm që bashkon në konkurim sportistë të ndryshëm, por jep mundësinë e promovimit të zonës së Farkës e cila mbart në vetvete vlera turistike si: Liqeni i Farkës, shtigjet, dhe kulinarinë e zonës. Ky event sportiv  synon të kthehet në një traditë për kryeqytetin, i cili më vonë do të përkthehet në shtimin e numrit të garuesve dhe vizitorëve nga brënda dhe jashtë vendit 

Kohëzgjatja

Projekti Tirana Triathlon do të zhvillohet më datë 11 Qershor 2023 pranë Liqenit të Farkës.  Starti, finishi i garë ashtu si dhe zona e tranzicionit nga njëra disiplinë në tjetrën do të jenë të vendosura pranë Parkut Helen, Farkë.  

Këtë edicion Tirana Triathlon vjen me dy gara: 

  • Sprint Distance Individual 

Në këtë garë i njëjti garues duhet të përshkruaj 3 disiplina njera pas tjetrës 0.75km not, 20km bicikletë dhe 5 km. 

Starti i kësaj gare do të jetë në orën 09:00 

  • Sprint Distance Relay 

  Në këtë garë konkurentevë i jepet mundësia të regjistrohen si një skuadër e përbëre prej 3 personash. Secili garues do të përshkruaj një disiplinë. 

Garuesi i parë do të filloj garën me distancën 0.75 km not, i cili do t’i dorëzoj stafeten garuesit të dytë i cili do të përshkruaj 20km bicikletë dhe garuesi i tretë do të përfundojë garën duke përshkruar 5 km vrap.  

Starti i kesaj gare garës do të jetë në orën 9:30. 

Rregjistrimet

Për marrë pjesë si konkurent Tirana Triathlon, fillimisht duhet kësh mbushur moshën 18 vjeç ditën e garës. Regjistrimet për secilën kategori mund të behen online në faqen zyrtare të Tirana Triathlon www.tiranatriathlon.com.

Informacion për tërheqjen e numrave garues

Shpërndarja e numrave garues do het në da 10 Qershor duke filluar nga ora 9:00-18:00. Tërheqja e numrave garues do bëhet vetem pranë çadrës regjistrimeve pranë Parkut Helen, Farkë.