loader image

Edicioni i dytë i Tirana Triathlon

Tirana Triathlon pas suksesit në edicionin e saj të parë, rikthehet më datë 9 Qershor 2019, në Farkë. Triathlon është një sport, që bashkon tre disiplinat sportive më të njohura dhe të praktikuara në një garë të vetme: not, çiklizëm dhe vrap.

Kjo garë argëtuese por në të njëjtën kohë edhe sfiduese, organizohet për të dytin vit rradhazi në qytetin e Tiranës. Itinerari në harmoni me natyrën fantastike të liqenit të Farkës, do të përshkrojë distancat prej 750 m not, 10 km, biçikletë dhe 5 km vrap, të zhvilluara njëra pas tjetrës nga i njëjti garues.

Tirana Triathlon ka për qëllim të promovojë disiplina të ndryshme sportive, aktivitete fizike, masivizimin e eventeve outdoor, si dhe promovimin e atraksioneve turistike.

Kjo garë jo vetëm që bashkon në konkurim sportistë të ndryshëm, por jep mundësinë e promovimit të zonës së Farkës e cila mbart në vetvete vlera turistike si: Liqeni i Farkës, shtigjet, dhe kulinarinë e zonës. Ky event sportiv synon të kthehet në një traditë për kryeqytetin, i cili më vonë do të përkthehet në shtimin e numrit të garuesve dhe vizitorëve nga brenda dhe jashtë vendit

Kohëzgjatja

Tirana Triatlon do të zhvillohet më datë 9 Qershor 2019 pranë Liqenit të Farkës. Starti i garës do të jetë në orën 10:00 pranë digës së liqenit dhe gara do të zgjasë deri në orën 13:00.

Kjo garë fton në konkurim të gjithë sportistët profesionist apo amatorë, të gjithë të apasionuarit dhe dashamirës të sportit mbi moshën 18 vjeç,  për të garuar, argëtuar dhe për të sfiduar veten.

Rregjistrimet

Për të marrë pjesë si konkurent në Tirana Triathlon, fillimisht duhet të jesh mbi moshën 18 vjeç ditën e garës. Regjistrimet mund të behen online në faqen zyrtare të Tirana Triathlon www.tiranatriathlon.com.

Informacion për tërheqjen e numrave garues

Shpërndarja e numrave garues do të bëhet datë 8 Qershor gjatë gjithe ditës nga ora 07:30 deri në orën 09:00. Tërheqja e numrave garues do të bëhet vetem pranë çadrës së regjistrimeve ngritur pranë digës së liqenit të Farkës.